25/07/2024

Wasmachine verhuizen

wasmachine-van-onder-een-wastafel-verhuizen

Heb je ook plannen om te gaan verhuizen in de nabije toekomst? Zit je er nu ook al over na te denken hoe je, je eigen wasmachine moet gaan verhuizen? Het is namelijk niet zomaar wat. Er zit veel werk in het verhuizen van een wasmachine. Naast dat het zwaar is, moet het ook nog goed losgekoppeld worden en goed ingepakt worden. Op zoek naar een verhuisbedrijf die voor jou de wasmachine kan verhuizen?

Hoe verhuis je de wasmachine?

Het verhuizen van de wasmachine is meer dan het witgoed alleen van locatie A naar locatie B brengen. Er is enige voorbereiding vereist en de wasmachine moet nog losgekoppeld worden.

Dit is een stappenplan over hoe je een wasmachine verhuist:

 1. Het voorbereiden van de verhuizing: de voorbereiding begint bij het loskoppelen van de waterafvoer- en aanvoer. Let er op dat je waterafvoer- en aanvoer nog even laat uitdruppelen voordat je verder gaat.
  Vervolgens moet je de stekker van de wasmachine uit het stopcontact halen zodat er geen stroom meer richting de wasmachine gaat. De trommel van de wasmachine hangt altijd los in de machine. Als je dit zo laat tijdens het verhuizen is er een grote kans dat de trommel gaat beschadigen.
  Dit is dan ook de reden dat je de trommel moet gaan vastzetten met pinnen of speciale beugels. Deze pinnen of beugels heb je als het goed is gekregen bij de aanschaf van de wasmachine. Als je deze onderdelen niet meer hebt kan je de buitenkant van de trommel vullen met handdoeken zodat de trommel niet kan bewegen en zacht ligt.
 2. Het inpakken van de wasmachine: zodra de voorbereiding klaar is kan de wasmachine worden ingepakt. Je kan de wasmachine inpakken met bijvoorbeeld een zacht deken, noppenfolie of beschermfolie. Maak dit vervolgens goed vast met banden zodat het niet los komt tijden de verhuis.
 3. Het tillen van de wasmachine: een wasmachine weegt gemiddeld zo’n 70 tot 80 kilo. Het is dus bijna niet mogelijk om zelfstandig met de hand een wasmachine te gaan tillen. Er zijn dan ook verschillende mogelijkheden die er voor zorgen dat je het wel kan gaan tillen.
  De eerste mogelijkheid is het tillen van de wasmachine met twee personen. Zo verdeel je het gewicht en kan je de wasmachine dus veel makkelijker optillen. Zorg ervoor dat je ten alle tijden je rug recht houd, zodat je jezelf niet bezeerd.
  Je kan ook gebruikmaken van tilhulpmiddelen. Zo heb je speciale verhuisspanbanden die het tillen van de wasmachine een stuk gemakkelijker maken. Je moet dan de wasmachine in een verhuiszak doen en dan kan je met de spanbanden die om die zak zitten de wasmachine gaan tillen.
  Als het niet mogelijk is om de wasmachine van de trap te tillen kan je ervoor kiezen om een verhuislift in te huren. Deze kan dan vanuit je raam de wasmachine naar de grond tillen.
 4. De wasmachine vervoeren: de laatste stap is het vervoeren van de wasmachine. Je kunt de wasmachine gaan inladen in de verhuiswagen. Als de verhuiswagen een tillift heeft hoef je de wasmachine niet zelf omhoog te tillen en kan dit via de tillift. Heb je geen tillift, dan moet je de wasmachine wel zelf erin tillen.
  Zodra de wasmachine in de verhuiswagen ligt kan het vervoerd worden naar de nieuwe locatie. Hier kan je de wasmachine op zijn nieuwe plek zetten, uitpakken en weer aansluiten.
  Je kan er ook voor kiezen om een verhuisbedrijf uit Den Haag in te huren voor deze stappen. Zo hoef je jezelf niet druk te maken over het verhuizen en kan je, je tijd ergens ander aan besteden.

Wat kost het verhuizen van een wasmachine?

De prijs van het verhuizen van een wasmachine is afhankelijk van verschillende factoren. Zo moet je €30,- tot €40,- betalen per verhuizer per uur die je inhuurt. Als je dan ook nog inpakmateriaal en eventueel tilhulp nodig hebt moet je daar ook voor betalen. Dit zal tussen de €5,- en €10,- liggen.

OnderdeelPrijs
verhuizer€30,- tot €40,- betalen per verhuizer per uur
Inpakmateriaal en tilhulp€5,- tot €10,-

Tips bij het verhuizen van een wasmachine

 • Laat al het water uit de wasmachine lopen
 • Zorg ervoor dat de wasmachine goed is beschermd tegen beschadigingen
 • Wees voorzichten met het tillen van de wasmachine
 • Schakel een verhuisbedrijf in voor een veilige verhuis van de wasmachine