23/05/2024

Het nieuwe Westfield Mall of The Netherlands

Recentelijk is bekend gemaakt dat Westfield Mall of The Netherlands haar deuren heeft geopend. Het overdekte winkelcentrum staat in Leidschendam, dichtbij Den Haag. Met 280 winkels, een oppervlakte van zo’n 120.000 vierkante meter en een passage van 1,8 kilometer lang is dit winkelcentrum het grootste winkelcentrum van Nederland. Dit winkelcentrum is geen plek om even een uur naartoe te gaan, maar het is echt een dagje uit op zich.

Makeover

Voordat Westfield Mall of The Netherlands verbouwd werd, was deze passage het winkelcentrum Leidsenhage. Het winkelcentrum is gerenoveerd voor langdurige periode om omgebouwd te kunnen worden tot het grootste winkelcentrum van Nederland. Ook is er een deel bij aangebouwd, maar liefst een derde van het huidige gebouw stond er eerst nog niet. De architecten hebben veel tijd besteed aan het indelen van het gebouw. Zo zijn ze bijvoorbeeld twee jaar lang bezig geweest met het bepalen van de ideale groottes per winkel. De verbouwing en aanbouw van het winkelcentrum heeft zo’n 600 miljoen euro gekost, waardoor er inmiddels plek is voor 280 winkels en restaurants en zelfs een bioscoop met tien zalen in het winkelcentrum zit. 

Voor mannen

Een van de slimste zetten van de architecten van dit winkelcentrum is het ontwerpen van showrooms waar de nieuwste modellen van Polestar en MG te bewonderen en aan te schaffen zijn. Zo hebben mannen gedurende de dag ook wat te doen, want die zijn meestal snel uitgekeken op shoppen. Daarnaast kunnen mannen ook naar de bioscoop terwijl hun vrouw aan het shoppen is. Een andere optie is natuurlijk één van de 45 horecagelegenheden bezoeken. 

Chic 

Niet alleen is Westfield het grootste winkelcentrum van Nederland, maar het oogt ook nog eens heel chic, elegant en zelfs internationaal. Bart van Twillert (country manager Nederland Unibail-Rodamco-Westfield) geeft aan dat het de bedoeling is om een viersterren ervaring te geven aan de mensen, maar dat het geen nieuwe PC hooftstraat hoort te worden. Het is niet de bedoeling dat het een exclusief aanbod heeft. Er zijn dus niet alleen chic, exclusieve winkels te bewonderen in het winkelcentrum, maar ook winkels zoals Hema, Etos, Zara, Action en Albert Heijn. Ondanks dat er veel verschillende soorten winkels zijn, hebben ze allemaal wel een elegante look gekregen, waardoor toch alle winkels er wel chic uitzien en het toch nog een beetje exclusief wordt. The Galley, een straatje in het winkelcentrum, bevat veel hippe winkels als Ace & Tate en Skins Cosmetics.