24/05/2024

De 6 leukste dingen om te doen in Den Haag

Ga je binnenkort naar Den Haag en heb je geen idee wat er precies te doen is? Dat is natuurlijk zonde, want een dagje Den Haag is heel leuk, maar het is wel handig om van tevoren een aantal dingen te gaan plannen die jij kunt doen terwijl je in Den Haag bent. Zo verspil je geen tijd en heb je een lekker druk dagje voor de boeg. In dit artikel vind je de zes leukste dingen om te doen in Den Haag volgens de recensies van TripAdvisor. 

1 Mauritshuis

Het Mauritshuis in Den Haag heeft de beste Nederlandse schilderijen vanuit de zeventiende eeuw. Een van de bekendste schilderijen die hier hangt is bijvoorbeeld het meisje met de parel van Johannes Vermeer. Er hangen meer dan 200 schilderijen van Nederlandse en Vlaamse schilders in het Mauritshuis. Helaas is het Mauritshuis voor nu gesloten in verband met Covid-19, maar nadat de pandemie is afgezakt zullen de schilderijen weer te bewonderen zijn. 

2 Scheveningen strand

Scheveningen is een van de bekendste stranden in Nederland. Het heeft een mooie boulevard en veel verschillende horecagelegenheden, dus je kunt tijdens een dagje Den Haag ook naar het strand en wat eten langs de kust. Het strand is elf kilometer lang, dus een heerlijke strandwandeling kan hier makkelijk gemaakt worden. 

3 Escher in het paleis

Als je van kunst houdt is het bezoeken van dit kunstmuseum zeker een aanrader. In dit kunstmuseum, waar vroeger het Paleis Lange Voorhout in zat, wordt een permanente tentoonstelling van de kunstwerken van Maurits Cornelius Escher vertoond sinds 2002. 

4 Pier Scheveningen

Op de pier in Scheveningen bevinden zich tien eettentjes waar je heerlijk kunt eten. Je kunt er onder andere friet & burgers, gezonde smoothies, salades, kibbeling, pizza en pannenkoeken halen. Ook kun je er nog souvenirs halen in een van de souvenirshops. Daarnaast staan er ook nog verschillende attracties en kun je er zelfs leren surfen.

5 Museum Beelden aan Zee

In dit museum in Scheveningen is een veelzijdige collectie te bewonderen. Ook worden er het hele jaar door verschillende nieuwe tentoonstellingen vertoond in dit museum. Het museum is open op dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Een kaartje voor volwassenen kost €16,00 en voor jongeren tussen de 13-18 en mensen met een CJP pas €8,00. 

6 Madurodam

Madurodam is een miniatuurstad in Den Haag wat jaarlijks meer dan 600 duizend bezoekers trekt. Het park heeft een oppervlakte van zo’n 63.000 vierkante meter en heeft dan ook veel verschillende attracties voor de hele familie. Zo kun je er bijvoorbeeld treinen spotten, windenergie opwekken, alles over vliegtuigen ontdekken en zijn er speeltuinen voor de kinderen.